onsdag 21 januari 2009

Inte en dag för tidigt...

... började de igen. Mina absoluta favoritprogram på tv... båda levererade av briljanta tv4...
  1. Efter Tio med Malou. Hon tar upp lätta, djupa, bisarra och alltid intressanta ämnen i sitt program. Porträtten och mötena med olika människor, kända och okända, bryts aldrig med ett reklaminslag och hennes studioinredning är klanderfri. Dessutom regerar Malou vad gäller intervjuer. Där kan ingen slå henne på fingrarna. Tack för premiären, Malou!

  2. Kvällöppet med Ekdahl och Marcus Birro. Ingen kan vara så kall och så rak som Ekdahl. Ingen kan styra en debatt som han. Janne Josefsson, släng dig i väggen!!
    Ekdahl är och förblir debattkungen. Och Marcus Birro sen.
    Vem var snillet som lät honom sitta på front row? Han är klockren, rak och pricksäker i sina yttranden, han säger vad han tycker utan att linda in och airbrusha en enda smula. Han behövs. Och hans hyllning till Johanna Sällström i slutet av dagens program fick mig nästan att fälla en tår...
    Dagens debatt handlade om knark och det sjukligt smala kroppsideal som tränger sig på mer och mer... Har ni inte sett programmet så gå in på tv4.se och kolla, eller läs Marcus Birros blogg på samma sajt.

Här kommer ett uttdrag ur samma blogg, cirka fem minuter gammalt. Sov gott alla och tänk på vårt kollektiva ansvar...


"Argumentet att låta folk knarka ihjäl sig är otäck.
Ska vi låta bullemitjejer svälta ihjäl sig?
Beroendesjukdom är just det; en sjukdom.
Man är inte skyldig till sin sjukdom, men man är ansvarig för sitt tillfriskanande."


Inga kommentarer: